Eclisse Syntesis Collectie voor volledig strakke wanden Eclisse Circular gebogen schuifdeursysteem Eclisse Syntesis Line dubbeldeurs - Zonder lijsten Eclisse Telescopic SD - Grote opening in een kleine ruimte Eclisse Syntesis Line SD hardglazen schuifdeur

ECLISSE Schuifdeuren & Schuifdeurystemen

Bezoek onze deurenshowroom

Schuifdeursystemen voor schuifdeuren in de wand

In de wand schuivende deuren geven binnen de woning een ruimtelijke uitstraling, de design schuifdeuren passen dan ook perfect in de moderne woonkamer. Bovendien besparen in de wand schuivende deursystemen de ruimte die draaideuren en vóór de wand schuivende deuren nodig hebben. Doordat schuifdeuren in de wand verdwijnen, zal in een woning meer dan 8m2 per 100m2 extra ruimte worden verkregen. Onze leverancier is ECLISSE, Europa’s marktleider van schuifdeursystemen voor ín de wand schuivende deuren.

Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse

De schuifdeursystemen van Eclisse zijn ontworpen met een inventief kliksysteem zodat ze snel en eenvoudig ingebouwd kunnen worden. De inbouwsystemen voor de schuifdeur zijn op maat verkrijgbaar voor gipswanden (gyproc) en pleisterwerk. Het grote voordeel van Eclisse schuifdeurkozijnen t.o.v. van zelf een schuifdeur in de wand maken, is de uitneembare rail. Hierdoor blijft het met het schuifdeursysteem mogelijk om in de toekomst onze accessoires toe te passen,  een schuifdeur te plaatsen/vervangen of om eventuele reparaties te verrichten (Eclisse geeft 12 jaar fabrieksgarantie). De korte tijd van plaatsen in combinatie met de mogelijkheid eenvoudig aanpassingen te maken aan het schuifdeursysteem, resulteert in lage kosten wat betreft montage en onderhoud.

Wij verkopen zowel schuifdeursystemen met lijstwerk, als “onzichtbare” schuifdeursystemen voor enkele & dubbele schuifdeuren (zogenaamde  “en suite”) met de mogelijkheid tot motorisering.  Ook hebben wij een aantal bijzondere schuifdeursystemen voor speciale toepassingen en schuifdeursystemen t.b.v. de zorg. Bijna elk type schuifdeursysteem is te combineren met een glazen schuifdeur. Afhankelijk van het type schuifdeursysteem is een vrije doorgang van 600mm-4600mm breed tot 3000mm hoog mogelijk.


Producten

Schuifdeuren & schuifdeursystemen voor in de wand schuivende deuren

ECLISSE Unico & ECLISSE Estensione

Schuifdeursystemen t.b.v. lijstwerk

Deze schuifdeurkozijnen voor in de wand schuivende deuren zijn al ruim 30 jaar beproefd, solide en aanpasbaar aan de meest uiteenlopende behoeften. De schuifdeursystemen kunnen toegepast worden in nieuwbouw & renovaties.
Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse

Schuifdeursystemen Unico (voor enkele schuifdeuren) en Estensione (dubbele schuifdeuren) zijn beschikbaar voor alle wanddiktes in zowel een gipskarton- als een pleisterwerkversie. Ook kan er op reeds geïnstalleerde schuifdeurkozijnen altijd motoriseringspakket E-Motion of het akoestische pakket ECLISSE Acoustic (alleen voor beschikbaar voor enkele schuifdeuren) toegepast worden. Het systeem is verder uit te breiden met tal van accessoires van Eclisse

Zie onze brutoprijslijst voor een prijsindicatie van de schuifdeursystemen voor enkele en dubbele schuifdeuren in de wand. Meer informatie over de enkele en dubbele schuifdeuren vind u in de algemene catalogus van Eclisse, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een prijs aan te vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

ECLISSE Syntesis® Line & Syntesis® Luce

Lijstloze Schuifdeursystemen

Syntesis® Line  van ECLISSE is een schuifdeursysteem dat gecreëerd is als reactie op moderne trends voor het interieur met strakke, minimalistische lijnen. 
Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse.

De afwezigheid van deurposten maakt het schuifdeursysteem bovendien gemakkelijk en snel te monteren. 

De Syntesis® line schuifdeursystemen zijn verkrijgbaar in een gipskarton- en pleisterwerkversie in 3 wanddiktes. Het Syntesis® schuifdeursysteem kan ook uitgebreid worden met een kabelgoot: de Syntesis® Luce. Beide versies zijn beschikbaar voor enkele en dubbele schuifdeuren. Op de schuifdeursystemen zijn diverse accessoires van Eclisse toepasbaar. Voor deze schuifdeursystemen produceert Eclisse ook schilderwerk schuifdeuren met stabilisatiestang, afgelakte schuifdeuren, volledig glazen schuifdeuren en schuifdeuren met houtfineer. De industriële schuifdeuren (glas en aluminium deuren) van de Marsica-Q collectie zijn ook toepasbaar op de Syntesis® schuifdeursystemen.

Zie onze brutoprijslijst voor een prijsindicatie van de lijstloze schuifdeursystemen voor  schuifdeuren in de wand. Meer informatie over de lijstloze schuifdeuren vind u in de algemene catalogus van Eclisse, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een prijs aan te vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

ECLISSE Telescopic

Schuifdeursysteem voor telescopische schuifdeuren

ECLISSE Telescopic is een schuifdeursysteem waarbij twee parallelle schuifdeuren in dezelfde cassette schuiven.  Dé oplossing om kleine ruimtes slim te gebruiken. Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse.

Dit schuifdeursysteem is uitermate geschikt voor woonkamers, eetzalen, vergaderzalen. Het schuifdeursysteem neemt weinig ruimte in beslag maar zorgt toch voor een grote opening. Een buitengewone oplossing om te genieten van bredere openingen. Mogelijk tot 4700mm breed met 2 parallel schuivende schuifdeuren aan 2 zijden (model ECLISSE Telescopic Estensione, zie foto).

Model Telescopic wordt standaard uitgerust met een synchroonpakket voor het simultaan openen van de parallelle schuifdeuren.

Zie onze brutoprijslijst voor een prijsindicatie van de schuifdeurrsystemen voor 2 parallelle teleschopische schuifdeuren die in dezelfde wand schuiven. Meer informatie over de Eclisse Telescopic vind u in de algemene catalogus van Eclisse, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een prijs aan te vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

ECLISSE Circular

Schuifdeursysteem voor gebogen schuifdeuren

Ook een gebogen schuifdeur in de wand is mogelijk! Het schuifdeursysteem ECLISSE Circular is speciaal ontworpen voor gebogen schuifdeuren in de wand. Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse.

De radius van de schuifdeur kan naar wens van de klant gemaakt worden. Het schuifdeursysteem is beschkbaar voor zowel enkele (model Circular Unico) als dubbele schuifdeuren (model Circular Estensione).

Zie onze brutoprijslijst voor een prijsindicatie van de gebogen schuifdeursystemen voor gebogen schuifdeuren in de wand. Meer informatie over de gebogen schuifdeuren vind u in de algemene catalogus van Eclisse, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een prijs aan te vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

ECLISSE Unilateral

Schuifdeursysteem voor contra deuren

ECLISSE UNILATERAL maakt het mogelijk dat twee tegenoverliggende schuifdeuren in dezelfde wand schuiven. 
Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse.

Het vereist slechts de totale afmeting van een enkel schuifdeurframe, maar er zijn toch twee parallelle schuifdeuren die in tegengestelde richting schuiven. Zo kunnen beperkte ruimtes toch optimaal benut worden.

Zie onze brutoprijslijst voor een prijsindicatie van de schuifdeursystemen voor twee tegenoverliggende deuren in dezelfde wand schuiven. Meer informatie over de ECLISSE Unilateral vind u in de algemene catalogus van Eclisse, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een prijs aan te vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

ECLISSE Acoustic

Akoestische schuifdeuren in de wand

Dit speciale pakket van ECLISSE voor haar schuifdeursystemen, zorgt voor een akoestische isolatie van 38Db. Het kan worden toegepast op schuifdeurkozijn model Unico. Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse.

Het pakket bestaat uit een akoestisch deurpaneel met  valdorpel onder en boven, akoestisch afwerkpakket met tochtstrippen, sluitmagneet en akoestische rubberen afdichtingen.

Zie onze brutoprijslijst voor een prijsindicatie van de akoestische schuifdeursystemen met akoestische schuifdeuren in de wand. Meer informatie over de akoestische schuifdeuren vind u in de algemene catalogus van Eclisse, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een prijs aan te vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

ECLISSE Hoist, ECLISSE Ewoluto & ECLISSE [e]Motion

Schuifdeursystemen voor de zorg

Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse. ECLISSE heeft voor de zorg een drietal schuifdeursystemen ontwikkeld, te weten:

ECLISSE Ewoluto®
Het enige schuifdeursysteem voor in de wand schuivende deuren dat het mogelijk maakt om de cassettezijde van het schuifdeursysteem te gebruiken om zwaar materiaal aan te bevestigen.

ECLISSE Hoist
Model Hoist is de oplossing voor mindervaliden doordat schuifdeursysteem voor schuifdeuren in de wand in combinatie met lifttoestellen (al dan niet gemotoriseerd) kan worden geplaatst.

ECLISSE E-Motion
E-Motion is de nieuwe lineaire motor voor ECLISSE schuifdeursystemen voor schuifdeuren die in de wand verdwijnen. De toegepaste magnetische technologie maakt het geruisarm en gemakkelijk te installeren. De motor kan ook later in de toekomst nog in reeds geïnstalleerde schuifdeursystemen worden geplaatst!

Zie onze brutoprijslijst voor een prijsindicatie van de schuifdeursystemen voor schuifdeuren in de wand die ontwikkeld zijn voor de zorg. Meer informatie over de ECLISSE schuifdeursystemen voor de zorg vind u in de zorgbrochure van Eclisse, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een prijs aan te vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

 

ECLISSE accessoires

Accessoires voor schuifdeuren in de wand

De schuifdeursystemen kunnen met tal van accessoires uitgerust worden, ook als deze reeds geïnstalleerd zijn. Uitgebreide informatie vind je op de website van Eclisse.

Voorbeelden van accessoires zijn Bijvoorbeeld motorisering, softclosers, zelfsluiters, synchroonpakketten en push-to-close systemen.

Zie onze brutoprijslijst voor een prijsindicatie van de accessoires voor schuifdeursystemen van Eclisse. Meer informatie over de accessoires voor ECLISSE schuifdeuren in de wand vind u in de algemene catalogus van Eclisse, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een prijs aan te vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.


Veelgestelde vragen
 • Waar kan ik een dealer bij mij in de buurt vinden?
  • MARSICA Special Doors & Frames levert alleen en uitsluitend via de professionele hout- en bouwmaterialenhandel. De aannemerij kan via zijn vertrouwde handelaar kopen. Bent u particulier? Vraag dan aan uw aannemer met welke handelaar hij zakendoet. Heeft u geen aannemer? Mail dan naar: info@marsica.eu Geef vervolgens uw woonplaats op. Dan zorgen wij dat u een offerte krijgt van een handelaar bij u uit de buurt.

   Aankoop | Dealers | Assistentie & garantie | MARSICA Schuifdeuren
 • Waar kan ik de producten van MARSICA zien?
  • Alle producten die wij importeren zijn te zien in onze showroom. Iedereen is hier van harte welkom.

   Wij nemen graag de tijd voor u, maak een afspraak voor een showroombezoek met onze: showroom planner
   Het adres van onze showroom is Loosterweg 5 te Voorhout, bekijk hier uw persoonlijke: routebeschrijving

   Een aantal van onze dealers heeft ook een showroomopstelling staan, selecteer uw provincie en bekijk de: dealers met showroomopstellingen

   Aankoop | Dealers | Assistentie & garantie | MARSICA Schuifdeuren
 • Waar kan ik ondersteuning krijgen en een accessoire of onderdeel kopen?
  • Voor assistentie en de aankoop van accessoires of onderdelen, neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer.

   Aankoop | Dealers | MARSICA Schuifdeuren
 • Wat zijn de prijzen van schuifdeuren & schuifdeursystemen?
  • Alle adviesprijzen van schuifdeuren & schuifdeursystemen zijn te vinden in onze: algemene prijslijst Dit zijn bruto adviesprijzen.

   Aankoop | Assistentie & garantie | Prijzen & Levertijd | MARSICA Schuifdeuren
 • Waarom zijn ECLISSE schuifdeursystemen sterker dan andere merken?
  • De schuifdeursystemen van ECLISSE hebben gemiddeld 30% meer staal vergeleken met de concurrentie. Wij geloven dat een sterk draai- of schuifdeursysteem omdat scheurvorming in het stucwerk daarmee voorkomen wordt. Daarnaast bespaar je in arbeid door de uitgekiende samenstelling van onderdelen.

   Aankoop | Kwaliteit | MARSICA Schuifdeuren
 • Wat zijn de levertijden van schuifdeursystemen?
  • In Nederland houdt MARSICA Special Doors & Frames BV zowel schuifdeurkozijnen & schuifdeurdeuren op voorraad in de meeste maten. Levertijden hangen af van het model, distributie en de voorraad van onze dealers. Kijk voor levertijden in onze: algemene prijslijst

   U kunt ook een e-mail sturen naar: info@marsica.eu.

   Aankoop | Assistentie & garantie | Prijzen & Levertijd | MARSICA Schuifdeuren
 • Zijn de schuifdeursystemen alleen verkrijgbaar in standaardmaten of kunnen deze ook op maat gemaakt worden?
  • Normaliter vindt u schuifdeursystemen op de markt die alleen voor standaard deurmaten toepasbaar zijn. ECLISSE biedt schuifdeursystemen die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan maten. In de catalogus staan modellen die geschikt zijn voor zeer kleine ruimtes (inbouwmaat vanaf 1 meter breed) tot modellen die geschikt zijn voor zeer grote openingen (tot 4,7 meter). De breedtematen lopen op met stappen van 50mm.

   De ingenieurs van ECLISSE kunnen ook op maat gemaakte schuifdeursystemen ontwikkelen.

   Aankoop | Maatwerk | MARSICA Schuifdeuren
 • Is het ECLISSE schuifdeursysteem geschikt voor toepassing in de zorgsector?
  • De schuifdeursystemen van Eclisse zijn uitermate geschikt voor de zorg. De schuifdeursystemen met houten lijstwerk (model Unico) geven de zorgomgeving een warme uitstraling terwijl er ook gekozen voor een strakke en moderne uitstraling met de lijstloze schuifdeursystemen (model Syntesis Line).

   Naast dat schuifdeursystemen de gewenste uitstraling bieden, zijn ze ook heel praktisch.

   Je kunt een grote doorgang creëren, wat de toegankelijkheid verbetert. Vooral in een zorgomgeving waarin grote bedden verplaatst moeten worden, heeft men voordeel van zo’n grote opening.
   Bovendien heeft de schuifdeur geen draaicirkel die een traditionele draaideur wel heeft, dit bespaart veel ruimte.

   Eclisse heeft zelfs 3 systemen speciaal voor de zorg:


   ECLISSE Ewoluto®

   Het enige schuifdeursysteem voor in de wand schuivende deuren dat het mogelijk maakt om de cassettezijde van het schuifdeursysteem te gebruiken om zwaar materiaal aan te bevestigen.

    

   ECLISSE Hoist

   Model Hoist is de oplossing voor mindervaliden doordat schuifdeursysteem voor schuifdeuren in de wand in combinatie met lifttoestellen (al dan niet gemotoriseerd) kan worden geplaatst.

    

   ECLISSE [e]Motion

   E-Motion is de nieuwe lineaire motor voor ECLISSE schuifdeursystemen voor schuifdeuren die in de wand verdwijnen. De toegepaste magnetische technologie maakt het geruisarm en gemakkelijk te installeren. De motor kan ook later in de toekomst nog in reeds geïnstalleerde schuifdeursystemen worden geplaatst!

    

   Bekijk ook de zorgbrochure met meer informatie over deze systemen: Eclisse Care

   Aankoop | Kwaliteit | Maatwerk | Verschillende schuifdeursystemen
 • Heb ik niet meer last van tocht in huis bij het toepassen van schuifdeursystemen?
  • Bij schuifdeursystemen heb je niet meer last van tocht dan traditionele draaideuren. De schuifdeursystemen hebben aan de sluitzijde een aanslagprofiel waarin de deuren vallen, bovendien is de deuropening rondom voorzien van borstels en rubberen strips die tocht voorkomen. Onder de schuifdeur is er een minimale naad aanwezig zoals ook bij traditionele draaideuren.

   Aankoop | Kwaliteit
 • Hoe zit het met de akoestiek van de schuifdeursystemen van ECLISSE?
  • Bij de schuifdeursystemen heb je niet meer last van geluid dan traditionele draaideuren. De schuifdeursystemen hebben, zoals je weet, aan de sluitzijde een aanslagprofiel waarin de deuren vallen. Bovendien is de deuropening rondom voorzien van borstels en rubberen strips die geluidslekken dichten. Onder de schuifdeur is er een minimale naad aanwezig zoals ook bij traditionele draaideuren.

   De akoestische waardes van model Unico SD zijn getest: rapport UNICO SD

   Voor model Unico SD is ook een akoestisch pakket ontwikkeld. Dit speciale pakket van zorgt voor een akoestische isolatie van 38Db. Het pakket bestaat uit een akoestisch deurpaneel met valdorpel onder en boven, akoestisch afwerkpakket met tochtstrippen, sluitmagneet en akoestische rubberen afdichtingen. De akoestische waardes van model Unico SD i.c.m. dit akoestische pakket zijn ook getest:  rapport UNICO SD MET AKOESTISCH PAKKET

   Aankoop | Verschillende schuifdeursystemen | Kwaliteit
 • Ik heb een deur met een Nemef 1200 slotgat, kan ik dit gebruiken?
  • De ECLISSE schuifdeursloten zijn kleiner dan de Nemef 1200 serie. U kunt de deur wel gebruiken, door de zijde met Nemef boring aan de cassette zijde houden en aan de andere zijde het ECLISSE slotgat te frezen. De freesmaten van het ECLISSE schuifdeurslot kunt u bij ons opvragen door te mailen naar: info@marsica.eu

   Aankoop | Veiligheid | Assistentie & garantie
 • Kan ik catalogussen, brochures en ander informatiemateriaal aanvragen?
  • De prijslijsten, catalogussen, brochures, montagehandleidingen en andere materialen kunnen gedownload worden van onze website. Bij elke product in de sectie “Onze Producten” op deze website staat een selectiemenu waarvandaan u het gewenste informatiemateriaal kunt downloaden.

   U kunt ook een e-mail sturen naar: info@marsica.eu

   Assistentie & garantie | Prijzen & Levertijd | MARSICA Schuifdeuren
 • Kan ik andere maten bestellen dan aangegeven in de catalogus?
  • Ja, op aanvraag kunnen buiten standaardmaten gemaakt worden. In onze algemene prijslijst vindt u alle maten die mogelijk zijn, tot wel 4800mm breed en 3500mm hoog.

   Assistentie & garantie | Maatwerk
 • Biedt MARSICA ook montage aan?
  • MARSICA is importeur en monteert niet. Wel bieden wij technische ondersteuning via e-mail & telefoon en in bijzondere gevallen op het werk. Verder hebben wij een groot aantal montagevideo’s op Youtube en meertalige montagehandleidingen die u verder op weg kunnen helpen. Wij kunnen u mogelijk ook een aannemer uit uw buurt aanbevelen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@marsica.eu

   Assistentie & garantie
 • Welke garanties biedt ECLISSE op haar producten?
  • ECLISSE biedt een uitgebreide dekking van 12 jaar voor:

       - De metalen delen van het schuifdeurkozijn, vervaardigd uit gegalvaniseerd staal;
       - De functionaliteit van de loopwagens;
       - De betrouwbaarheid van de rail, gemaakt van geanodiseerd (10 µm) aluminium

   2 jaar garantie op accessoires en motorisering.

   Het garantiecertificaat is te vinden op pagina 94 van de: algemene catalogus van ECLISSE.

   Assistentie & garantie | Kwaliteit
 • Wat is het verschil tussen model Unico SD en model Syntesis Line SD?
  • Model Unico SD is een schuifdeursysteem met houten afwerklijsten, model Syntesis Line SD is een volledig lijstloos schuifdeursysteem. Met de houten afwerklijsten wordt alle elementen rondom de vrije doorgang bedoelt, wat met bij traditionele draaideuren het kozijn noemt. Met een lijstloos systeem heb je deze elementen niet, de wand wordt dan rond de vrije doorgang strak afgewerkt. 

   Verschillende schuifdeursystemen
 • Ik wil de wand waarin het schuifdeursysteem komt strak afwerken, heb ik dan een schuifdeursysteem t.b.v. pleisterwerk nodig?
  • Wat je nodig hebt is model Syntesis Line SD, een schuifdeursysteem waarbij je geen afwerkpakket en architraven nodig hebt, in tegen stelling tot model Unico SD. De Eclisse Syntesis Line is extra sterk om scheurvorming te voorkomen. Model Syntesis Line SD is ook beschikbaar in een gipskartonversie, deze hebben wij zelfs op voorraad liggen in de meest populaire maten. Dus nee, u heeft geen systeem t.b.v. pleisterwerk nodig. Het is uiteraard wel mogelijk.

   Verschillende schuifdeursystemen
 • Wat is het verschil tussen een schuifdeursysteem t.b.v. gipskarton en een schuifdeursysteem t.b.v. pleisterwerk?
  • De uitvoering voor gipskarton heeft een open structuur, dit lijkt op een metalen frame (U-vormige horizontalen en C-vormige staanders) waarop de gipskarton platen worden geplaatst. De ongemonteerde versie van het schuifdeurkozijn (Kit) t.b.v. gipskarton heeft compacte afmetingen die transport en opslag optimaliseren. Bovendien kunnen deze schuifdeursystemen voor zowel wanddikte 100 mm, 125 mm of 150 mm gebruikt worden. Door het innovatieve kliksysteem zijn geen schroeven of schroevendraaiers nodig, hierdoor loop het montageproces snel en eenvoudig.  

   Een frame voor pleister werk bestaat uit een metalen plaat met een stucnet voor betere hechting van het stucwerk. Het overmaatse stucnet verbindt het kozijn met de wand wordt er een integraal onderdeel van.

   Verschillende schuifdeursystemen
 • In welke fase van de renovatie moet het schuifdeursysteem gemonteerd worden?
  • ECLISSE-oplossingen worden steeds vaker toegepast bij binnenrenovaties van gebouwen, omdat ze eenvoudig te installeren zijn en waardevolle woonmeters kunnen terugwinnen. Eerst moet het kozijn gemonteerd en afgewerkt worden. Dankzij de uitneembare rail kunnen de deuren en accessoires in een later stadium van het bouwproces gemonteerd worden. Als u de muur niet wilt afbreken en de dikte van de hele muur kunt vergroten, kunt u d.m.v. een beugelset het schuifdeursysteem tegen een bestaande muur plaatsen.

   Installatie
 • Waar laat ik stopcontacten en schakelaars?
  • Normaal gesproken worden schakelaars, stopcontacten, thermostaten, dimmers etc. geplaatst aan de sluitzijde van het schuifdeursysteem. Maar in sommige gevallen is dat niet mogelijk. Denk aan verdiepingshoge schuifdeuren en dubbele schuifdeuren. De “LUCE” uitvoeringen van Eclisse bieden een oplossing voor zowel enkel- als dubbeldeurs schuifdeurkozijnen. Door de geïntegreerde kabelgoot kunnen zonder problemen elektra dozen tot 40mm inbouwdiepte worden toegepast.

   Installatie | Verschillende schuifdeursystemen
 • Sommige vrienden hebben in de wand schuivende deuren in huis maar deze zijn vast komen te staan.
  • ECLISSE schuifdeursystemen bestaan uit sterke componenten en materialen die een onbetwiste robuustheid garanderen, die elk risico op vervormingen van het systeem vermijdt. Het aantal nisverstevigers is door de ingenieurs zodanig berekend dat er zo min mogelijk zijn voor een snelle montage maar toch een hoge weerstand tegen zijwaartse druk garanderen. De nisverstevigers gaan effectief de spanningen tegen die worden veroorzaakt door de veroudering van het gips.
   Verder verhogen de structuur in zwaar gegalvaniseerd plaatstaal, tot 1,2 mm dik, het bovenste metalen dwarsstuk en de specifieke laterale reliëfzijde van de vulplaat de stijfheid van het schuifdeursysteem en bieden de zekerheid van grote weerstand. Al dan niet aangevuld met een afwerkpakket.

   Kwaliteit | Veiligheid
 • Ik zou de badkamer willen afsluiten d.m.v. een schuifdeur. Ik ben alleen bang dat de vochtige ruimte het schuifdeursysteem aantast. Hoe los ik dit op?
  • ECLISSE maakt zijn schuifdeursystemen met drie beschermingslagen (verzinken, polyester- en epoxyverven), speciaal ontworpen voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers, sauna's of zwembaden. Dit is wetenschappelijk getest en gecertificeerd om de corrosieweerstand te beoordelen.

   Het werd 240 uur in een zoutmistkamer (95% vochtigheid en 5% keukenzout) geplaatst en heeft de test doorstaan, waarin het absoluut onaantastbaar was, zonder enige vorm van oxidatie.

   Kwaliteit | Veiligheid
 • Ik ben mijn huis aan het renoveren en zou mijn oude draaideuren willen vervangen voor de schuifdeursystemen van ECLISSE met uitneembare rail om zo meer ruimte te besparen. Kan dit?
  • ECLISSE-oplossingen worden steeds vaker toegepast bij binnenrenovaties van gebouwen, omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en waardevolle meters kunnen terugwinnen. In het geval van metalstudwanden heeft ECLISSE een speciaal eenvoudig te installeren schuifdeursysteem ontwikkeld, de ideale oplossing om de binnenruimtes te moduleren. Bovendien kan het kozijn eerst gemonteerd en afgewerkt worden. Dankzij de uitneembare rail kunnen de deuren en accessoires in een later stadium van het bouwproces gemonteerd worden.

   Installatie | Kwaliteit
 • Heeft de vloerbedekking invloed op de inbouw van mijn schuifdeursysteem?
  • Ja, de vloerbedekking is van invloed op de inbouw van het systeem. Bij het plaatsen van een schuifdeursysteem in een ruimte waar de vloer nog onafgewerkt is, raden wij aan het schuifdeursysteem te plaatsen ter hoogte van de afgewerkte vloer. Sparingsmaten moeten dan ook gemeten worden vanaf het niveau van de afgewerkte vloer. Hiermee wordt vermeden dat de schuifdeur ingekort moet worden Dit is zeker van belang bij het plaatsen van hardglazen schuifdeuren omdat deze niet ingekort kunnen worden. Om het systeem is een meterpijl aanwezig om de bepaling van de waarde “0” te vereenvoudigen voor de installateur.

   Installatie
 • Wat moet ik doen als de te gebruiken deur zwaarder weegt dan 100 kg
  • Voor zwaardere deuren hebben wij een speciale rails ontwikkeld met rolwagens met een draagvermogen van 150kg.

   Maatwerk | Verschillende schuifdeursystemen | Kwaliteit
 • Kan ik alle deuren toepassen in een schuifdeursysteem?
  • Over het algemeen kunnen alle houten en hardglazen deuren toegepast worden in de schuifdeursystemen van ECLISSE zolang deze boven de minimale en  binnen maximale afmetingen van de schuifdeurkozijnen blijven. Er zijn twee dingen van belang. Ten eerste geldt de dikte van de deur, zeker wanneer deze nog verdikt gaan worden met allerlei decoraties of glasafwerkingen. Daarnaast geldt het gewicht van de deur, deze mag maximaal 100kg of 150KG met de speciaal ontwikkelde rails met rolwagens voor zwaardere deuren. Houdt hier vooral rekening mee als u een plaat multiplex of spaanplaat als deur wilt gebruiken. Wij raden altijd een zo licht mogelijke deur aan die wel stabiel blijft (zie hieronder “Wat zijn de voordelen van de schuifdeuren die MARSICA aanbiedt voor zijn systemen?”)

   Wij raden altijd aan eerst het type deur te bepalen en daarna het type schuifdeursysteem. Bij twijfel, raadpleeg: info@marsica.eu

   Bij schuifdeuren uit de Eclisse Syntesis Collectie wordt voor stijldeuren een breedtemaat van 15mm smaller dan standaard aangeraden (bijvoorbeeld 915mm i.p.v. 930mm) in verband met de symmetrie van de schuifdeur in gesloten toestand.

   Installatie | Kwaliteit | MARSICA Schuifdeuren
 • Welke frezingen in de deur zijn nodig om ze toe te kunnen passen in het schuifdeursysteem?
  • In alle schuifdeuren (behalve hardglazen deuren) dient een frezing in het midden van de onderkant deur te komen van 10mm breed en 17mm diep t.b.v. het aluminium geleideprofiel. Deze helpt om de deur recht te houden en beschermt tegen optrekkend vocht.
   Bij schuifdeuren uit de Eclisse Syntesis Collectie dient daarnaast in het midden van de bovenkant van de deur een frezing van 20x20mm te komen t.b.v. van de ophanging van de schuifdeur.

   Installatie | Verschillende schuifdeursystemen
 • Wat zijn de voordelen van de schuifdeuren die MARSICA aanbiedt voor zijn systemen?
  • Onze schuifdeuren zijn al voorzien van de benodigde frezingen (zie hierboven) en het geleideprofiel is al gemonteerd. Ook zijn de slotgaten voor onze schuifdeursloten reeds voorgeboord.  De schuifdeuren zijn voorzien van een grondlaag om hechting van de muurverf of laklaag te verbeteren. (beide dekkend en glanzend). De verdichte celvulling zorgt voor een stabiele maar zeer lichte deur, hierdoor is het schuifgemak groot. De deuren hebben naast het aluminium geleideprofiel, dubbele houten regels om het recht blijven te verbeteren. Het aluminium geleideprofiel beschermt bovendien tegen optrekkend vocht. En mocht deze deur toch om onverklaarbare redenen kromtrekken, dan is er altijd nog de ingebouwde trekstang. Deze houdt de deur onder een constante spanning en kan met een inbussleutel aangedraaid worden om de deur weer recht te trekken.

   Kwaliteit | MARSICA Schuifdeuren
 • Kan ik ook een gemotoriseerde schuifdeur krijgen?
  • Ja, diverse ECLISSE schuifdeursystemen kun je in de toekomst motoriseren: model Unico, Estensione en Unilateral. Hiervoor zijn er diverse systemen beschikbaar.

   Verschillende schuifdeursystemen | Maatwerk
 • Kan ik ook een gemotoriseerde schuifdeur krijgen in een lijstloos schuifdeursysteem?
  • Eclisse is druk bezig met het ontwikkelen van motorisering voor model Syntesis Line SD (lijstloos schuifdeursysteem). Vooralsnog is motorisering alleen mogelijk op model Unico, Estensione en Unilateral.

   Maatwerk | Verschillende schuifdeursystemen
 • Wat is de minimale wanddikte met betrekking tot het schuifdeursysteem?
  • De schuifdeursystemen van ECLISSE vervangen een gedeelte van de muur, dat gedeelte waarin de schuifdeur wegschuift. Het systeem kan naadloos opgaan in de wand. Daarom zijn er diverse wanddiktes beschikbaar t.b.v. gipskarton (100, 125 en 150mm, eventueel d.m.v. dubbele beplating) en pleisterwerk (90, 108, 125 en 150mm). Voor dikkere wanden kan het schuifdeursysteem in het werk worden uitgevuld. Meer en meer krijgen dikkere wanddiktes de voorkeur vanwege thermische en akoestische prestaties.

   Installatie | Verschillende schuifdeursystemen | Maatwerk
 • Ik zou de schuifdeuren graag gebruiken bij de renovatie van mijn huis, maar kinderen zijn altijd zo levendig en ik vrees dat ze er tegenaan kunnen stoten en ze kunnen beschadigen.
  • ECLISSE schuifdeursystemen zijn niet gevoeliger dan traditionele draaideuren.

   ECLISSE schuifdeursystemen zorgen voor een robuuste en functionele ondersteuning van de schuifdeur, zoals blijkt uit het grote succes in een duurzaamheidstest. Het schuifdeursysteem van 1000x2100 mm was in het geheel onbeschadigd, na de Europees geaccepteerde schoktest te hebben ondergaan (een 30 kg zware zak is op verschillende hoogten tegen het systeem gegooid, volgens UNI EN 1629:2000).

   Veiligheid | Kwaliteit

NIEUW! Akoestische onzichtbare deur

Nieuw binnen onze onzichtbare deuren van ECLISSE is de Syntesis Line Battente Acoustic.

Deze onzichtbare deur van ECLISSE is tot wel 33dB geluidswerend!

Informatie akoestische onzichtbare deur

ECLISSE te koop online!

Breng een bezoek aan de webshop van onze online partner:

SCHUIFDEURSTORE

MARSICA-W Collectie

High-end Italiaanse houten designdeuren met talloze exclusieve afwerkingen. Voor een echte stijlvolle eyecatcher in uw woning! 

Te zien in onze showroom! Plan hier uw bezoek.

Ontdek meer

MARSICA ONTZORGT!

Onzichtbare deuren, schuifdeuren en schuifdeurkozijnen altijd op voorraad!

Bekijk combipakket 1, 2 & 3 in onze brutoprijslijst.

Vraag een offerte aan

MARSICA-Q Collectie

Stijlvolle glazen deuren met industrial look en een slank profiel. Meer dan 70.000 mogelijkheden!

Te zien in onze showroom! Plan hier uw bezoek.

Ontdek meer

Marsica te zien op RTL Wooninspiraties

Wooninspiraties is een programma over wonen en leven voor iedereen! Elke week wordt u meegenomen in de uitzending voor de nieuwste en leukste wooninspiraties. Onlangs was bij werd de showroom van Marsica uitgelicht in dit programma.

De perfecte gelegenheid om onze designdeuren, schuifdeuren in de wand, "stalen deuren" en onzichtbare deuren met onzichtbaar kozijn van een afstand te aanschouwen.

Fragment gemis, kijk hem hier

NIEUW! ECLISSE ACOUSTIC!

Nieuw binnen onze schuifdeuren en schuifdeursystemen van ECLISSE is het akoestische pakket.

Dit akoestische pakket maakt de schuifdeursystemen van ECLISSE tot wel 38dB geluidswerend!

Informatie akoestische schuifdeur

ECLISSE op Facebook!

Volg onze leverancier van schuifdeursystemen en onzichtbare deuren nu ook op Facebook!

ECLISSE

Renovatie Zoutkeetsgracht

Yays is een ‘travel & stay’ concept en biedt boutique appartementen met conciërge in gerestaureerde historische panden waarin onze Eclisse Syntesis (lijstloos) schuifdeursystemen voor schuifdeuren in de wand zijn toegepast.

Lees meer

MET MEER DAN 400 VERKOOPPUNTEN IN NEDERLAND IS EEN MARSICA PRODUCT OOK BIJ JOU IN DE BUURT

Vind een distributeur

Contact

Showroom

Omdat we graag alle tijd voor u nemen is een bezoek aan onze deurenshowroom alleen mogelijk op afspraak